Wat weet Facebook van jou? Zo download je al je Facebook gegevens

Wat weet Facebook van jou? Daar kom je gemakkelijk achter door je gegevens van Facebook te downloaden. Lees hoe je dat doet.

Ongemerkt laat je een grote digitale voetstap achter op Facebook. Je vult je profiel in. Je liket, je reageert, je plaatst een bericht, een video of een foto. Aan de lopende band. Dan geef je veel informatie aan Facebook, dat het sociale medium voor allerlei doeleinden gebruikt, zowel positief (personaliseren) als negatief (verkoop, filterbubble).

Je komt erachter door je Facebook gegevens te downloaden.

Zo werkt het.

Stap 1: Ga naar je Instellingen. Kies voor ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’: Stap 2 Check je e-mail.

Facebook stuurt je een bericht waarin zij bevestigt dat je een kopie van je Facebook-gegevens hebt aangevraagd. Als je zo’n bericht krijgt, terwijl je niet om je gegevens hebt gevraagd, kan je account gehackt zijn, of het kan een phishing mail zijn van iemand anders. Wees dus alert.

 

Stap 3 Wacht

Vervolgens moet je wachten. Afhankelijk hoeveel informatie Facebook van je hebt – dus hoe vaak en hoe lang je op Facebook actief bent – kan dat even duren.  Als het kopie klaar staat, krijg je een nieuwe mail. Die ziet er zo uit:

Let op dat je binnen enkele dagen je gegevens moet hebben gedownload.

Je ziet overigens ook bij je notificaties in Facebook zelf dat je kopie klaar staat:

Stap 4 Download je gegevens

En de laatste stap is om je gegevens van Facebook te downloaden.  Klik op de link in je mail of klik op de notificatie en je ziet deze tekst:

Klik op de groene knop ‘Archief downloaden’ en je krijgt een ingepakt bestand met al je foto’s, video’s en andere activiteiten op Facebook.

En wat nu?

Vind je dat Facebook te veel gegevens hebt van jou, dan kun je overwegen gegevens te verwijderen. Lees een van deze artikelen hoe je dat kunt doen:

https://www.isimedia.nl/klaar-met-facebook-verwijder-je-account-of-check-je-privacy-deletefacebook/

 

https://www.isimedia.nl/hoe-kun-je-meerdere-berichten-van-facebook-in-een-keer-verwijderen/

https://www.isimedia.nl/zo-verwijder-berichten-facebook-pagina/

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met communicatiestrateeg Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om te een succesvolle communicatieaanpak te bespreken. Bel 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.

Eric van den Berg

Meer weten?

Wij helpen graag jouw zinnige organisatie verder. Maak snel een vrijblijvende afspraak.

 

Neem contact op

Nieuw op ISI Media: