Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Mails lokaal bewaren

Met erschillende mailprogramma’s kun je een lokaal archiefbestand maken van al je mails. Daardoor blijft je mailbox snel en overzichtelijk.

  • Lokaal archief maken via Outlook

Outlook heeft de mogelijkheid om een archiefmap te maken. Dit heet een ‘PST-bestand’. Je maakt een PST-bestand aan, en vervolgens sla je deze op je lokale pc op (maar nooit in een netwerk). Voordeel van het PST-bestand is dat het overdraagbaar is naar andere computers via een importfunctie. Volg deze aanwijzingen op Lifehacking.nl hoe je dit doet

Je kunt daarnaast in Outlook ook orde op zaken stellen. Outlook is voorzien van enkele tools die je helpen bij t epostvak te doorzoeken. Ga naar ‘Bestand’ en klik onder de tab ‘Info’ op ‘Opschoonprogramma’s’. Kies hier ‘Postvak opruimen’ en volg de aanwijzingen.

  • Lokaal archief maken van Gmail

Gebruik je Gmail, dan blijft een mail gewoon achter op onze mailserver als je dat zo hebt ingesteld. Dus hiermee kun je wel je Gmail-postvak opschonen, maar je kunt gewoon tegen je opslaglimiet op de mailserver blijven aanlopen.
Via Google Takeout kun je je account, gegevens, etc. handig exporteren. (Dan weet je gelijk wat Google allemaal van je heeft)

  • Lokaal archief maken via Mozilla Thunderbird

Ons favoriet gratis mailprogramma, waarbij je je heel eenvoudig externe archieven maakt. Thunderbird is een gratis mailprogramma> je kunt individuele e-mails exporteren in EML of e-mailarchieven in MBOX. Dit zijn de standaarden voor mailarchieven.

Op deze website staat een handzame uitleg om mails ‘offline’ te exporteren en duurzaam te bewaren

  • Lokaal archief maken met Outlook Express

Alle berichten in Outlook Express worden opgeslagen in .DBX-bestanden. Ga in Outlook Express naar het menu Extra > Opties > Onderhoud. Klik daar op de knop Archiefmap. Je ziet de locatie waar je mailberichten staan opgeslagen. Vandaaruit kun je gegevens exporteren.

Extra uitleg vind je op deze website

  • MailStore Home

Dan tot slot een backupprogramma dat alle e-mails in één archief plaatst uit verschillende (online) programma’s. Mailstore werkt bijvoorbeeld met Windows Mail, Windows Live Mail Outlook, Office 365, Microsoft Exchange Server, Microsoft Office 365, Thunderbird, Outlook.com en Gmail. Het werkt gemakkelijk, en de backups zijn ook te exporteren naar welke plaats ook. Voor privé-gebruikers is het nog gratis ook.

Zie de website van MailStore

  • Roundcube

Onze webmailsoftware is Roundcube. De standaardopslaglimiet is 2 GB en kun je verhogen naar 5 of 10GB, of meer. Loop je tegen een limiet op, dan kunnen we die binnen 24 uur verhogen.

Met Roundcube kun je mails archiveren in een aparte map, maar niet zelf exporteren. Wil je mails via Roundcube exporteren, dan kunnen wij dat voor je verzorgen tegen het gebruikelijke supporttarief.