Reageren op uitnodigingen voor LinkedIn: 18 voorbeelden

Ik wil u graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn. Dat is de standaardtekst om je te verbinden aan iemand op LinkedIn. Toevoegen? Me hoela! Ik geef je 18 voorbeeldzinnen hoe je Linkedin-uitnodigingen verstuurt.

Die standaarduitnodiging is gelijk de meeste irritante denk ik: onpersoonlijk en onverschillig als je hem zelf krijgt. Zeker als het gaat om iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Als mensen geen moeite nemen om pakweg 30 seconden tijd aan je te besteden, hoe waardevol is zo’n contact dan? Dat kan beter.

Zo reageer je op uitnodigingen van vreemden op LinkedIn

Krijg je een connectieverzoek op LinkedIn van iemand die je helemaal niet kent? Dat noem ik een ‘koude uitnodiging’. En ijskoud als deze zonder toelichting is. Je kunt de uitnodiging terzijde leggen, maar het kan toch handig zijn om even te reageren. Kost je 1 minuutje van je werkdag.

Je bekijkt per uitnodiging wie het is, wat haar/zijn relatie met jou of met contacten van jou is, en wat je in een connectie kunt brengen of verwachten. Dat bepaalt de toon van je reactie.

Voorbeeldzin 1: Uitnodiging afwijzen

Beste …… , hartelijk dank voor je uitnodiging. Ik accepteer alleen uitnodigingen van mensen die ik persoonlijk heb ontmoet. Dat houdt mijn netwerk waardevol. Bij ons is het (nog) niet zo ver. Daarom laat ik je uitnodiging even voor wat het is. Hartelijke groet, [je naam]

Deze reactie is wel bot. Dan weet je zeker dat je de deuren sluit. En wie weet wat iemand over 6 maanden of een jaar voor je kan betekenen. Je kunt milder reageren. Zoals:

Voorbeeldzin 2: Uitnodiging afwijzen met een opening

Hoi …… , Dank voor je uitnodiging. Ik accepteer alleen uitnodigingen van mensen die ik persoonlijk heb ontmoet. Dat houdt mijn netwerk waardevol. Bij ons is het (nog) niet zo ver.  Tenzij ik mij schromelijk vergis: waar kennen we elkaar van? *
Mocht er iemand in mijn netwerk zitten waar jij graag mee in contact wilt komen, laat me dat dan weten. Dan help ik verder. Ook als je vragen hebt over mijn expertise en dienstverlening, neem gerust contact met mij op. Hartelijke groet, [je naam]

*  Of een alternatief als: Kun je mijn geheugen opfrissen. Waar hebben we elkaar ontmoet? 

Als de LinkedInner interessant voor je is, kan je ook wat dieper op het connectieverzoek ingaan. Dan ga je het gesprek aan.

Voorbeeldzin 3: LinkedIn uitnodiging accepteren

Dank je, beste ….
Normaliter ga ik niet op ‘standaarduitnodigingen’ in. Alleen persoonlijke, met motivering. Maar in jouw geval maak ik graag een uitzondering. Wat sprak je aan toen je mijn profiel las? Tot ziens, spreeks[je naam]

Voorbeeldzin 4: LinkedIn uitnodiging accepteren met uitnodiging voor een ontmoeting

Beste …, Leuk dat je me hebt uitgenodigd op LinkedIn. Welkom in mijn LinkedIn netwerk. Ik hoop dat mijn diensten interessant voor je zijn nadat je mijn profiel eerder bekeek. Wellicht kan ik je helpen? We hebben elkaar niet eerder ontmoet volgens mij.  Zin in een koffie-date om te kijken wat we kunnen doen? Fijne dag,  [je naam]

Als je hebt gereageerd, dan hoop je natuurlijk dat er een reactie komt. Bij een hele koude reactie, kun je besluiten de link tussen jullie beiden weer te sluiten, of om nog eens een berichtje te sturen. Zo van:

He, jammer dat je nog niet hebt kunnen reageren. Misschien heb je geen tijd gehad. Of je hebt een verkeerd verzoek gestuurd. Geeft niets. Niet iedereen zit iedere dag op LinkedIn (de werkkoeien moeten gemolken worden). Ik hoor graag van je.

Mocht daar niet op gereageerd worden, kan je altijd nog besluiten de connectie te verbreken.

Zo reageer je op ‘warme’ connectieverzoeken op LinkedIn

Een andere categorie connectieverzoeken zijn van mensen die je wel eerder hebt ontmoet. Dan zijn warme verzoeken. En die na zo’n ontmoeting met je willen connecten. Die verdienen helemaal een mooie reactie.

Voorbeeldzin 5: Connectieverzoek op LinkedIn na een ontmoeting

Beste …, Leuk dat je me hebt uitgenodigd op LinkedIn. Welkom in mijn LinkedIn netwerk! Ik hoop dat de LinkedIn training* waardevol voor jou is geweest. Wat vond jij nu de grootste tip die gegeven is?
Mocht er iemand in mijn netwerk zitten waar jij graag mee in contact wilt komen, laat me dat dan weten. Dan help ik je verder. Ook als je vragen hebt over mijn diensten, neem dan contact met mij op.
Fijne dag en alvast een goed weekend.
[je naam]

*of andere aanleiding

Voorbeeldzin 6: Connectieverzoek op LinkedIn na een ontmoeting

Beste …, Welkom in mijn LinkedIn netwerk! Ik hoop dat de LinkedIn training* waardevol voor jou is geweest. Wat vond jij nu de grootste tip die gegeven is? Zullen we er nog eens over doorakkeren? Fijne dag, [je naam]

*of andere aanleiding

Zo verstuur je zelf uitnodigingen op LinkedIn [koud contact]

Zoals je zelf ‘koude’ en ‘warme’ connectieverzoeken op LinkedIn kan krijgen, zo kan je dat zelf ook doen. Laten we beginnen met zelf koud contact zoeken.

Voorbeeldzin 7: Korte uitnodiging

Ha … Ik wil graag met je linken. Dan kunnen we we elkaar nog eens ergens mee helpen. Met vriendelijke groet, [je naam]

Voorbeeldzin 8: Uitnodiging van iemand die je kent in een LinkedIn groep

Ik ben ook lid van de LinkedIn groep [naam groep] en zag je reactie op [aanleiding]. Ik wil graag linken zodat we hier meer over kunnen praten. Met vriendelijke groet, [je naam]

Voorbeeldzin 9: Uitnodiging van iemand die je kent in een LinkedIn groep (2)

Hoi …..  ik heb je profiel op LinkedIn bezocht, omdat ik een reactie van je las in de LinkedIn-groep. Daar ben ik ook lid. Ik deel je mening over die discussie over ….. Je hebt er een goede kijk op. Ik wil je graag toevoegen aan mijn professionele netwerk. Alvast hartelijk dank voor het accepteren van mijn uitnodiging. Hartelijke groet, [je naam]

Voorbeeldzin 10, 11 en 12: Uitnodiging van iemand die je kent met gedeelde interesses

Ik keek in je profiel en zag dat jij ook bent afgestudeerd aan de __ school/universiteit. Ik zag dat we nog een paar andere zelfde interesses hebben. We kunnen contact houden via LinkedIn. Dank je wel. [je naam]

Ik keek op je profiel en ben erg onder de indruk van jouw ervaring. Accepteer alsjeblieft deze uitnodiging om te linken. Ik wil graag eens verder praten over hoe jij … bereikt hebt. Dank je wel! [je naam]

Ik las met interesse het artikel in je blog over …. Graag houd ik contact met je via LinkedIn. Dank je wel! [je naam]

Zullen we ‘linken’, beste ……? Ik zie aardige overeenkomsten en je doet boeiende dingen. Hartelijke groet, [je naam]

Zo verstuur je zelf uitnodigingen op LinkedIn [warm contact]

Het ligt voor de hand om zelf contact te zoeken nadat je iemand in real life hebt ontmoet. Val dan niet in de valkuil om een persoonlijke noot toe te voegen.

Voorbeeldzin 14 : Uitnodiging van iemand die een dienst bij je hebt afgenomen

Beste …., bedankt voor je deelname aan mijn training*. Ik zou je graag willen toevoegen aan mijn LinkedIn netwerk. Welke onderdeel van de LinkedIn training vond je nu het meest waardevolst?
Fijne dag en alvast een goed weekend. [je naam]
PS. Als je vragen hebt neem dan gerust contact met mij op.

*Of een andere dienst

Voorbeeldzin 15,16,17,18 : Uitnodiging van iemand die je hebt ontmoet

Zullen we linken, …? Fijn om je bij de Open Coffee te hebben ontmoet! Hartelijke groet, [je naam]

Het was goed je te ontmoeten tijdens het …. evenement. Ik vond het leuk met je te praten over …. We kunnen hier verbinding en zo contact houden. [je naam]

Het is alweer even geleden sinds ons laatste gesprek. Gaat het goed met je? Ik zie dat je nu werkt bij … company, hoe gaat dat? Laten we in contact houden via LinkedIn. Dank je wel! [je naam]

Beste Jan, leuk je te ontmoeten bij __ Ik wil je graag toevoegen aan mijn LinkedIn netwerk. Wat vond jij het interessantste tijdens deze avond? [je naam’] P.S. Vragen staat vrij

Met een beetje meer communicatie kun je je al snel onderscheiden als je LinkedIn-uitnodigingen verstuurt, of ze ontvangt. Dat is toch veel beter dan het afgesleten Ik wil u graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn. 

Samenvatting Zo reageer je op Linkedin-verzoeken

Samengevat komt het hier op neer:

  • Gebruik nooit de standaarduitnodiging
  • Maak je uitnodiging of reactie persoonlijk (en gebruik de voorbeeldzinnen als, uh, voorbeeld)
  • Zorg voor herkenning en pik iets opvallend op uit het profiel of een post
  • Zorg voor een haakje: wat is jullie overeenkomst (ervaring, bedrijf, een contact, opleiding, groep, gedeelde interesse)
  • Wees transparant waarop je contact zoekt
  • Strooi gretig met bedankjes (daar is nooit iemand slechter van geworden)

Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met connectieverzoeken op Linkedin. Hoe doe jij dat? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Of via jouw connectieverzoek aan mij op LinkedIn. Als je uitnodiging pakkend is, win je misschien wel een gratis adviesgesprek over communicatie.

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met communicatiestrateeg Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om een succesvolle communicatieaanpak voor jouw organisatie te bespreken. Bel tijdens kantoortijden 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.

Eric van den Berg

Meer weten?

Wij helpen graag jouw zinnige organisatie verder. Maak snel een vrijblijvende afspraak.

 

Neem contact op

Nieuw op ISI Media: