Kerk en social media cheat sheet [infographic]

Steeds meer kerken komen op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest en andere sociale media. Dat is een goede zaak. Met de Kerk en social media cheat sheet infographic word je nog succesvoller.

Download en verspreiden

Je kunt de cheat sheet downloaden als PDF, verspreiden in je eigen gemeente of parochie of delen met al je vrienden en connecties online. To serve the community. Graag verspreiden, want delen = vermenigvuldigen.

Meer weten? De cheat sheet werk ik in adviestrajecten en trainingen veel dieper uit, zoals op de jaarlijkse Dag van de Communicatie van de PKN.

Je kunt ook eens kijken naar de workshop Kerk en social media die ik sinds jaar en dag door heel Nederland aanbied.

Ik ga dan in wat een contentkalender is en hoe je deze kunt maken. Ook help ik je een Internet Score Card te maken als strategisch hulpmiddel. In een Internet Score Card komen denken, doen, evalueren en verbeteren samen. Tot slot vertel ik je welke social listening tools er zijn om goed te luisteren naar je audience. Neem gerust contact op als je wilt weten hoe ik ook jou kan helpen.

Kerk en social media cheat cheet

Kerk en social media cheat sheet [infographic]

Kerk en social media cheat sheet [infographic]

Zomaar beginnen en online ravotten is verleidelijk. Je hebt immer in een mum van tijd een account aangemaakt, een pagina of een visueel kanaal. Voordeel is dat je door te doen het specifieke gedrag van een medium ervaart. Dat kan je plezier en ook teleurstellingen geven die je kunt voorkomen. Vroeg of laat zul je uit de zandbak willen stappen. Beter vroeg dan te laat (als je de eerste teleurstellingen verwerkt).

Een goede gestructureerde manier om als kerk met sociale media om te gaan bestaat uit deze zeven stappen: luisteren, doelen stellen, dialoog opstarten, content en conversatie plannen, meten wat je doet zodat je weet wat werkt en wat niet werkt, aanpassen en verbeteren. En even adempauze nemen en reflecteren als het niet gaat. Dat is de cheat sheet in het kort. Succes!

 

Eric van den Berg

Meer weten?

Wij helpen graag jouw zinnige organisatie verder. Maak snel een vrijblijvende afspraak.

 

Neem contact op

Nieuw op ISI Media: