Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Prullenbak in WordPress automatisch legen

Wist je dat je de prullenbak in WordPress automatisch kunt legen? Je hoeft alleen een stukje code toe te voegen.

Het komt altijd voor: om de een of andere reden verwijder je berichten of pagina’s. Bijvoorbeeld omdat de inhoud is verouderd, omdat het om een concept gaat dat niet gepubliceerd gaat worden of omdat je de informatie gewoonweg niet meer op je website wilt tonen.

prullenbak-editor-wordpress

WordPress zet alle berichten, pagina’s, media of reacties (echte of spam) in de prullenbak. Alles wat in de prullenbak staat, is onzichtbaar voor je websitebezoekers.
Je moet zelf je inhoud van de prullenbak weggooien. Doe je dat niet, dan kan je website op den duur trager worden. Het opschonen helpt je website ‘gezond’ te houden.

Prullenbak in WordPress automatisch legen

Als je niet steeds op ‘Permanent verwijderen’ wilt klikken, is er een snelle manier om verwijderde content automatisch definitief te verwijderen. Je kunt je prullenbak in WordPress automatisch legen door deze code toe te (laten) voegen aan het configuratiebestand: wp-config.php:

define(‘EMPTY_TRASH_DAYS’, 1 );

Het cijfer 1 in deze code staat voor het aantal dagen dat de content definitief uit de database van WordPress wordt verwijderd. Nu is 1 dag wel erg kort: ik zou bijvoorbeeld twee weken of een maand houden.
De code zou dan worden define(‘EMPTY_TRASH_DAYS’, 14 ); of define(‘EMPTY_TRASH_DAYS’, 30 );.

Je kunt ook het cijfer 0 gebruiken, als je helemaal geen prullenbak wilt gebruiken. Dan worden berichten die je verwijderd direct permanent verwijderd. Ik zou dat niet doen, trouwens.

Vooral om spamberichten of reacties te verwijderen, is dit een handig foefje. Als je niet weet hoe je de code moet toevoegen, neem dan contact op.