PDF plaatsen op je website

In WordPress kun je PDF-bestanden op je website tonen. Denk aan jaarverslagen, rapporten, ANBI-publicaties of flyers/folders. In dit artikel lees je hoe je een PDF-bestand op een pagina zichtbaar krijgt.

Upload het PDF-bestand naar de mediabibliotheek. Kies daarvoor in de bovenbalk voor Nieuw > Media

Je ziet nu dit scherm (dat gelijk is aan het uploaden van afbeeldingen):

Linksonder zie je hoe groot het bestand maximaal kunt zijn. Is je bestand te groot, neem dan contact met ons op. Wij kunnen deze limiet aanpassen voor je.

Klik op Bestanden selecteren of sleep een bestand van je apparaat naar het scherm. Je bestand wordt nu geupload. Als het bestand is geupload, zie je dit:

Stap 2.

Je bestand staat nu in de mediabibliotheek, klaar voor gebruik. Een PDF-je tonen is niets anders dan een linkje op een pagina aanbrengen.

Klik daarom op de knop ‘URL naar klembord kopiëren.

Ga vervolgens naar de pagina waar je het linkje wilt plakken. (Doe tussentijds geen andere actie).

Het linkje in de tekst plakken, doe je door op de gewenste pagina de editor te openen. Selecteer de tekst waaronder het linkje naar het PDF-bestand moet komen. Maak daarna gebruik van het koppelteken:

Plak het linkje op de gebruikelijke Windows-manier via CTRL-V.

Let hierbij op dat je het linkje laat openen in een nieuw tabblad of nieuw venster van de browser.

Vergeet niet de pagina op te slaan.
Het PDF-bestand is nu op een juiste manier geplaatst op de pagina.

Tot slot

Het is ook mogelijk om een PDF-bestand ‘onder’ een afbeelding te linken. In dat geval selecteer je geen tekst, maar selecteer je de afbeelding.