Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Lees meer-tag gebruiken in WordPress

Ken je de lees meer-tag? Bij het overzicht van berichten zie je vaak een ‘lees meer’ of ‘meer lezen’ of ‘more’ linkje. Reuze handig, maar hoe maak je dat?

Lees meer-tag gebruiken

Met de lees-meer tag toon je eerst een samenvatting, en na het linkje het hele bericht. Als je geen Lees-meer tag gebruikt, wordt je gehele bericht op de home-page getoond. Dan moeten je bezoekers ver naar beneden scrollen voor het volgende bericht. Als je het wel gebruikt, help je de bezoeker dus.

In de standaard editor van WordPress zie je een soort ‘snelweg’-icoontje staan. Ik heb de lees-meer tag geel gemarkeerd:

Lees-meer-tag

 

De editor zie je als je een nieuw bericht/pagina schrijft, of een bestaand bericht/pagina bewerkt.

Je schrijft eerst de samenvatting of de opening van je bericht. Vervolgens klik je op de ‘Lees meer-tag’. Dan komt er een stippellijn-regel onder je openingstekst en daaronder tik je je hele bericht. Het stippellijntje zien de lezers van je bericht niet.

Als je het bericht eenmaal hebt gepubliceerd, en je gaat naar de overzichtspagina (je homepage, je blogoverzicht, een archiefoverzichtspagina of een categorie-pagina), dan zie je eerst de samenvatting, maar niet het hele bericht. Handig voor je bezoekers, maar stiekem ook handig voor zoekmachines (SEO) want je toont geen dubbele informatie. En ook zorgt de lees verder-tag dat je bounce-rate lager wordt.

Tot slot: dit bericht heeft ook een Lees-meer tag en die ziet er zo uit:

Lees-meer-tag in de praktijk

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”WordPress website laten bouwen” color=”warning” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.isimedia.nl%2Fwebsite-laten-maken-en-hosten%2F||”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Handleiding Plezierig werken met WordPress” color=”warning” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.isimedia.nl%2Fnieuw-boek-plezierig-werken-met-wordpress%2F||”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Meer tips over WordPress” color=”warning” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.isimedia.nl%2Fcategory%2Fhoe-werkt-wordpress%2F||”][/vc_column][/vc_row]