Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Instagram op je website tonen

Instagram is de bekende fotodienst om snel foto’s en video’s te delen. Het is de moeite waard te overwegen Instagram op je WordPress te tonen. Ik geef je 5 goede plugin tips.

Instagram is vooral handig voor storytelling en het uiten van je visuele identiteit. Je kunt er een inkijkje in je onderneming mee geven, een productieproces of een project tonen of shoppen. Vooral aan het begin van je salesfunnel (trekken van nieuwe klanten) als helemaal aan het eind (klantloyaliteit en retentie) is Instagram een kanaal dat je goed kunt gebruiken. Voor non-profit organisaties kun je bovendien heel goed je activiteiten of campagnes aankondigen of er verslag van doen. Zo kan Instagram een rol spelen in, bijvoorbeeld, een sponsoractie.

Lees ook het artikel met 15 experttips voor Instagram voor bedrijven

Top 5 Plugins Instagram voor WordPress

Instagram neemt zo een toenemende rol in je contentstrategie op zich. Maar hoe kun je Instagram op WordPress integreren?

 • Instashow
  Dat kan bijvoorbeeld met Instashow. Instashow is een betaalde plugin (19 dollar) om Instagram galleries op je website te via widgets tonen. Je kunt om meerdere manieren filteren of aanpassen. Bijvorbeeld afbeeldingen tonen met hashtags of met kleurenselectie werken.  Instashow werkt met WordPress, maar ook met Cornerstone en Shopify.
 • SnapWidget
  Het kan ook met SnapWidget. Dit is een freemium plugin (maximaal 7 dollar) waarmee je via een widget je video’s en foto’s kunt tonen op je WordPress website. SnapWidget werkt niet alleen met Instagram maar ook met Twitter samen.
 • Instagram Slider Widget
  Inderdaad, je kunt ook sliders (diapresentaties) via een widget laten lopen vanuit Instagram. Dat doet deze Instagram Slider Widget. Voordelen: de widget is responsief. Hij kan met tijdsintervallen foto’s tonen en checken. Eenvoudig te configureren
 • WP Instagram Widget
  Doet eigenlijk hetzelfde als Instashow, maar is wat lichter in gebruik en je gebruikt geen oAuth inlog. Simpel en doeltreffende plugin met meer dan 100.000 gebruikers.
 • Alpine PhotoTile for Instagram
  Alpine tot slot is een zeer eenvoudige en krachtige Instagram WordPress plugin waarmee je je Instagramfoto’s van een profiel, of met een hashtag in een widget of shortcode laat zien. De gebruiker kan afbeeldingen in bericht of pagina’s invoegen zonder extra codering. De opgehaalde foto’s kunnen worden gekoppeld aan je Instagram pagina, een specifieke URL of een Lightbox diavoorstelling.

Dit zijn 5 toppers onder de Instagram plugins voor WordPress. Er zijn er altijd veel meer en met deze hebben wij goede ervaringen.

Wil je weten hoe je Instagram voor bedrijven kunt gebruiken? Lees verder mijn artikel over Instagram voor bedrijven.