Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Overstappen naar ISI Media (met website, mail, domeinnaam)

Je wilt overstappen naar ISI Media met je (WordPress-)website, mail en domeinnaam. Dat vinden we helemaal top! In dit artikel leggen we je uit hoe we te werk gaan.

Wij ontzorgen je met de overstap. Dit doen we stapsgewijs en zorgvuldig. Er gaat niets verloren en je website en mail blijven bereikbaar.

Website verhuizen

Om de verhuizing van je website ter hand te nemen, hebben we toegang nodig tot:

  • beheerdersrechten om op je website in te loggen
  • beheerdersrechten op je database, via phpMyAdmin
  • beheerdersrechten op alle bestanden, via je FTP-account

Weet je niet wat dit is, of twijfel je hierover, dan kun je ons ook toegang geven tot je account bij je aanbieder, zoals YourHosting, MijnDomein, Argeweb en dergelijke. Dan zorgen wij voor de rest.

Mail verhuizen

We verhuizen ook je mail als je dat wilt. We hebben de inloggegevens nodig, of van je mailaccount of – als je dat niet wilt – van je account bij je aanbieder.

Wij maken een nieuwe mailbox aan, en je krijgt alle gegevens die nodig zijn om te mailen.

Je kunt er ook voor kiezen om je mail onder te brengen bij Microsoft365 of Google Workspace. Wij passen dan alleen het DNS aan, zodat domeinnaam bij ons en je mail bij een van beide diensten loopt.

Let op dat na de verhuizing je mailinstellingen in je favoriete mailprogramma zijn veranderd. Deze moet je opnieuw opstellen. Kijk op isimedia.nl/support onder het kopje E-mail hoe je dat doet. Uiteraard helpen we je.

Domeinnaam verhuizen

Om je domeinnaam te verhuizen hebben we de verhuissleutel of -token nodig. Jij bent domeinnaamhouder en daarmee eigenaar. Dit betekent dat alleen jij/jouw organisatie deze sleutel bij je huidige aanbieder ontvangt. De verhuistoken is een lange cijfer-letterreeks. Die ontvangen wij van jou en verhuizen daarmee je domein. Jij blijft altijd eigenaar van het domein. Dit is de laatste stap en dan is alles over.

Samengevat

Deze gegevens hebben we nodig:

* Inloggegevens WordPress website (als beheerder)
* Inloggegevens Hosting-account
* Inloggegevens FTP,
* Inloggegevens phpmyAdmin
* Verhuistoken/verhuissleutel voor je domeinnaam/domeinnamen
* Inloggegevens voor de mail

Daarmee gaan wij aan de slag. Na het verhuizen van je domein is alles over gezet en kun je genieten van onze servers en service. We staan je bij waar nodig.

 

Nazorg en opzeggen oude aanbieder

Als nazorg checken we met je of alles in orde is: werkt de website en je mail naar behoren?

Tot slot: Let op dat je zelf na de verhuizing je oude abonnement opzegt bij je oude aanbieder.