Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Domeinnaam verhuizen

Een domeinnaam is een naam waarmee bezoekers je website opvragen. Je typt isimedia.nl in en je ziet de website van ISI Media. Daarnaast kan een domeinnaam worden gebruikt als e-mailadres. Bijvoorbeeld: hallo@mijnbedrijf.nl, fredbakker@organisatie.nl enzovoorts.

Domeinnaam verhuizen naar ons

Een domeinnaam kun je rechtstreeks bij ons registreren op jouw naam. Als je al een domeinnaam hebt, is het vrijwel altijd slim deze naar ons te verhuizen.

Alles onder 1 dak geeft het meeste gemak. Je hebt 1 factuur en 1 aanspreekpunt.

Verhuissleutel

Om een domeinnaam naar ons te verhuizen is een verhuissleutel nodig (ook wel: verhuistoken, EPP-key, EPP-sleutel). Zo’n verhuissleutel is een unieke reeks cijfers en letters. De verhuissleutel geeft de huidige tussenpersoon/hosting provider aan jou als eigenaar, en jij geeft het aan ons. Wij voeren de sleutel in ons systeem in.

Bij een .nl domeinnaam is de verhuizing binnen enkele uren tot 24 uur afgerond. Bij andere extensies kan een verhuizing langer duren, oplopend tot 7 dagen.

Jij blijft daarbij altijd de domeinnaamhouder. Wij worden nooit eigenaar van jouw domein.

Domeinnaam verhuizen naar een ander

Die vraag krijgen we zeer zelden, maar ook dat kan. Vraag bij ons de verhuissleutel op. Deze token geven wij alleen aan bevoegde contactpersonen. Met de verhuissleutel kun je je domein verhuizen naar welke plek ook.

E-mailadres verhuizen

LET OP. Heb je aan je domeinnaam ook e-mailadressen gekoppeld, lees dan ook dit artikel: E-mailadressen verhuizen.