Hulp op afstand met AeroAdmin

Soms kom je er even niet uit. Geen paniek, blijf ook niet rondlopen maar neem contact op. Het is voor ons mogelijk om je pc of laptop op afstand over te nemen en bij jou mee te kijken om een probleem te analyseren en op te lossen. Zo werkt het in 4 stappen.

PC of laptop op afstand overnemen

Om je op afstand te helpen, maken we gebruik van zogenaamde ‘remote access software’. Dit zijn programma’s waarmee je kunt inloggen op iemand anders pc als die persoon daarvoor toestemming geeft. Meekijken kan alleen als jij er toestemming voor geeft. Zodra een verbinding wordt verbroken, kunnen we niet meer op je pc. Jij bent volledig in controle.

Stap 1 Download AeroAdmin

We gebruiken daarvoor AeroAdmin. Die software is betrouwbaar, makkelijk in installatie en gebruik en bovendien gratis.

AeroAdmin logo     AeroAdmin werkt voor Windows, Linux en Apple.

1. Ga naar AeroAdmin: https://www.aeroadmin.com/en/

2. Klik op de grote oranjeknop ‘Download AeroAdmin’

3. Open het gedownloade bestand

en installeer de software.

Stap 2 Verbinding maken

Nu maken we verbinding. Je opent AeroAdmin en je geeft je ID en pincode door. Die vind je onder ‘Hulp op afstand toestaan‘ (Allow remote control):

Stap 3 Verbinding accepteren

Als we bij je ‘aankloppen’, krijg je een melding om toestemming te geven. Je krijgt dit scherm te zien:

• Vink aan: Toestaan om mijn computer te bedienen / Allow to access my computer.
  • Kies daarna voor de knop Accepteren / Accept.

(Van de opties moeten Bekijk het scherm en Muis en toetsenbord controle aangevinkt zijn. Anders kunnen we niets voor je doen. De overige twee hoeven niet aangevinkt zijn. Als je ‘Toegang tot bestanden op deze pc’ uitvinkt, wil dat niet altijd werken.)

Klaar? Stoppen maar

Als we klaar zijn, dan kan 1 van ons de verbinding verbreken. Daarna kunnen we niets meer op je pc doen.  Klik op Stop van de pop-up  onderaan je scherm.

Stap 4 Vraag nu om hulp op afstand

Wil je hulp, neem contact met ons op en dan maken we een afspraak om je op afstand te helpen.

We helpen bij:

• vragen over je WordPress website
  • vragen over mailinstellingen
  • andere servicevragen

We helpen niet bij werkplekondersteuning.

Deze dienst staat ook open voor niet-klanten van ISI Media. Vraag naar de voorwaarden en tarieven (afhankelijk van je soort vraag doen we het gratis of tegen betaling).

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met communicatieadviseur Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om een succesvolle communicatie-aanpak voor jouw organisatie te bespreken.

Particuliere vragen beantwoorden we niet.

Bel of app tijdens kantoortijden 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.