Google Analytics activeren

Met de gratis statistieksoftware Google Analytics heb je veel mogelijkheden om te zien hoeveel bezoekers je website bekijken, en wat ze doen. In dit artikel leggen we uit hoe je Google Analytics op je website kunt activeren.

1. Log in op Google Analytics met je gmail account
2. Klik linksonder het wieltje aan voor Beheerder.
3. Kies onder Property voor Gegevensstream:

4. Klik in het scherm daarna op het pijltje om te vervolgen:

Je krijgt nu allerlei opties.

Kopieer nu  het metings-id. Dit is een alfanumerieke reeks, voorafgegaan door G-.

Bijvoorbeeld G-GJHFYTHGUI

5. Klap ook de optie Algemene sitetag (gtag.js) open:

Kopieer de hele code (vanaf <!— tot en met </script>

6. Deze code plak je in de website in de header. Weet je niet hoe dit moet, stuur ons dan zowel het metings-id en de hele code toe. Dat doen wij het voor je.