Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Cursus WordPress

Leer alles uit WordPress te halen. Begin je net met je website bij ons in WordPress, dan bieden we je deze uitlegvideo’s als ideale start. In ongeveer 1,5 uur weet je de belangrijkste functies. Je kunt natuurlijk ook een van de afzonderlijke filmpjes bekijken.

Alle filmpjes (en meer) vind je ook op ons YouTube-kanaal

Kennismaken met WordPress

In dit eerste filmpje krijg je een rondleiding door WordPress. Als je het filmpje hebt gezien, ken je de belangrijkste WordPress-termen, zoals berichten, widgets, sidebar, themes en plugins. Ook weet je waar je moet zijn om berichten of pagina’s te maken, en waar en hoe je de instellingen van WordPress of gebruikers kunt maken en aanpassen.

Duur: 16 minuten

Inloggen op WordPress

Om je website te beheren, zul je eerst moeten inloggen. Hoe dat werkt, zie je in dit filmpje.

Duur: 2 minuten

 

Leren bloggen en berichten plaatsen in WordPress

WordPress is jaren geleden begonnen als blog. Dat betekent dat blogs en berichten plaatsen een eerste belangrijke functie is. Je houdt je website actueel en aantrekkelijk voor je bezoekers als je geregeld een bericht, een nieuwsartikel of een blog schrijft.

Bekijk dit filmpje en je weet precies hoe dat werkt.

Duur: 15 minuten

 

Pagina’s maken in WordPress

Naast (actuele) berichten, bestaat je website uit achtergrondinformatie of wat meer statische informatie. Dat gebeurt door een pagina te maken. Heb je een pagina gemaakt, dan kun je deze publiceren nu of later, zo het je uitkomt. Je ziet ook hoe je de titel, de url (‘permalink’), auteurs en inhoud kunt aanpassen.

Duur: 6 minuten

 

Afbeeldingen (en documenten) plaatsen en beheren

Beeld zegt zoveel meer. Natuurlijk kun je in WordPress foto’s en video’s plaatsen. Maar ook documenten, zoals Word- of PDF-bestanden. Dat gebeurt onder de noemer ‘media’ in de mediabibliotheek van WordPress. In dit korte filmpje zie je precies hoe dat werkt.

Duur: 6 minuten

 

Reacties ontvangen en beheren

Hoe leuk is het om reacties te krijgen op je artikelen? Interactie met je bezoekers kan leuke nieuwe inzichten en contacten opleveren. Maar je wilt niet altijd reacties op je site tonen. Je wilt controle op wat je wel en niet toont. Kijk hoe je dat doet in dit filmpje over reacties op WordPress

Duur: 4 minuten

 

Je website vormgeven/ ontwerpen: de WordPress-thema’s

Zonder opmaak heb je een lege, kale website. WordPress heeft vele mogelijkheden om al je webpagina’s van een mooie huisstijl en lay-out te voorzien. Dit heet thema’s. Er zijn drie typen en in deze instructie leer je welke dat zijn, en hoe je ze kunt gebruiken.

Duur: 8 minuten

 

Gebruikers maken en beheren

Je kunt alleen een website bestieren, en je kunt het met een groep doen. Om van WordPress gebruik te maken moet je inloggen met een eigen gebruikersaccount. Iedere gebruiker heeft eigen rechten en mogelijkheden nadat je bent ingelogd. Kijk hoe je als beheerder van een WordPress-website gebruikers kunt toevoegen, rechten kan geven, wachtwoorden kunt wijzigen en kunt verwijderen.

Duur: 6 minuten

 

Menu’s maken en aanpassen in WordPress

Navigatie, hoofdstukken, indeling, menu, lint, strook, hamburger. Het zijn zo wat termen om structuur aan te brengen op je website. Je wilt dat je bezoekers snel de weg vinden door een index aan de bovenkant of zijkant van je website. WordPress doet dit door menu’s. Kijk hoe je een menu maakt (absoluut nodig als je start met een website) en hoe je daarin aanpassingen maakt.

Duur: 5 minuten

 

 

Werken met de Divi Visual Builder

Een van de WordPress-thema’s is Divi. Dit is een page builder: een blokkendoos met modules die je overal kunt gebruiken. Het werkt met drag & drop. Als je bovendien CSS kennis hebt, kun je eindeloos combineren.

Duur: 17 minuten

Werken met de Gutenberg editor 

Vanaf WordPress 5.0 heb je de mogelijkheid om je website met de klassieke editor of de Gutenberg editor vorm te geven. De Gutenberg editor werkt net even anders dan je gewend bent. Daarom is het goed stil te staan wat Gutenberg is, en wat je ermee kunt.

Duur: 7 minuten

 

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met support@isimedia.nl en we helpen je verder.