Zo updaten we WordPress, thema’s, plugins en meer

Iedere dag komen er nieuwe versies, updates en toevoegingen uit voor je website. Denk aan: WordPress-toevoegingen, een nieuwe plugin, uitbreidingen van je vormgeving. Maar ook serverupdates, zoals nieuwe PHP-versies, veiligheidscertificaten en nog veel meer. Graag leggen we uit hoe we werken zodat je website goed blijft draaien. Deze info is vooral bedoeld als je een Zilver- of Goud onderhoudspakket met hosting hebt bij ons, of als we je website onderhouden die elders is geplaatst.

1. Monitoren
Dagelijks monitoren we updates. We krijgen notificaties van ieder onderdeel van je website, zodat we direct weten dat er een update is.

2. Analyse
Als eerste analyseren wat de update inhoudt. Is het een kleine verbetering, een oplossing van een bestaand probleem, of is het een grote verbetering

3. Testen
Vervolgens testen we de update om er zeker van te zijn dat je website probleemloos blijft werken.

4. Updaten
Daarna updaten we je website.

5. Troubleshooting
Mochten we toch iets over het hoofd hebben gezien, meld dan direct de storing zodat we die voor je oplossen

Versiebeheer
Software werkt graag met versiebeheer. Meestal wordt er met nummers gewerkt. Voorbeelden:

• WordPress 4.9
  • plugin Google Analytics 6.2.7

Het eerste nummer is de hoofdversie (major version) die meestal bijgewerkt wordt door een upgrade (bij kleine software: updates).
Het tweede nummer is de onderversie (minor version) die meestal bijgewerkt wordt door een update.
Het derde nummer is meestal een revisieversies met het oplossen van kleine problemen.

De software-ontwerper bepaalt welk versiebeheer hij gebruikt, niet wij.

Een 0 als hoofdversie betekent in het algemeen dat deze nog in ontwikkeling is. Bij de keuze van een nieuwe plugin houden we rekening met de volwassenheid van de software.

Als een nieuwe versie van een programma erg veel nieuwe functionaliteit bevat of radicaal is herschreven, wordt over het algemeen het hoofdnummer verhoogd. Voor kleinere aanpassingen wordt het ondernummer opgehoogd. Een overgang van bijvoorbeeld 2.1 naar 2.2 is dus een relatief kleine aanpassing, een overgang van 4.5 naar 5.0 een grote. Binnenkort geldt dat voor WordPress, dat dan van versie 4.9 naar 5.0 zal gaan.

We willen graag dat je zonder technische kopzorgen met je website werkt. Daarom bieden we zekerheid, veiligheid en preventie voor je website.

Zekerheid. ISI Media update continu je WordPress, je gebruikte thema’s en je plug-ins voor je. Bovendien controleren we iedere dag of alles optimaal blijft werken.

Veiligheid. Cyberaanvallen gebeuren vaker dan je denkt. ISI Media waarborgt voortdurende veiligheid van je website, zodat je altijd beschermd bent tegen aanvallen. Daarnaast monitoren we 24/7 al onze websites op potentiële kwetsbaarheden.

Preventie. Mocht er toch iets misgaan, dat is het fijn om te weten dat ISI Media back-ups maakt. Dagelijks en wekelijks slaan we je website en database op een beveiligde locatie op. Je raakt je data niet kwijt.

Heb je vragen of wil je dat we je website gaan onderhouden, neem dan contact op