Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Zo updaten we je website

Om je website gesmeerd te laten lopen, is onderhoud zeer belangrijk. Dat is met auto’s, met fietsen en zo is het met je website ook. In dit artikel leg ik uit hoe wij iedere dag werken aan het updaten van jouw website bij ons.

Als je bij ons een service-abonnement Zilver of Goud hebt, zorgen wij voor het updaten van je thema’s, databases, plugins en WordPress. Daar hoef je niet naar om te kijken: we ontzorgen je helemaal van het technisch gedoe zodat je aan de inhoud en bekendheid van je WordPress website kunt werken.

Als je een Brons-pakket hebt, doe je dit in principe allemaal zelf.

Hoe doen wij dat updaten?
Als je inlogt op je website zie je, bij voldoende rechten, rode bolletjes als notificatie dat je website bijgewerkt moet worden. Daar zorgen wij dus voor.

Iedere dag zijn er updates. Wij krijgen automatisch bericht als er updates beschikbaar zijn. Zo zijn er updates voor:

  • je WordPress vormgeving
  • de toevoegingen (plugins)
  • vertalingen
  • WordPress zelf
  • server updates

Wij kijken bij iedere update wat de wijziging behelst, of er elders problemen worden gemeld met het bijwerken van de plugin, de vormgeving of de WordPress-versie. Vervolgens testen wij de update voordat we je website bijwerken. Daarmee weten we dat je website geen mankementen ondervindt door de nieuwe versies. Zeker bij overgangen van 4.9 naar 5.0, of 3.9 naar 4.0 zijn deze controles erg belangrijk.

Uit ervaring weten we ook welke plugins vlekkeloos gaan, en welke problemen kunnen geven. We updaten niet iedere dag tenzij er een urgente update is bij het dichten van een lek of hack, maar bundelen enkele keren per week. Je zult dus altijd ‘rode bolletjes’ kunnen zien. Niets om je zorgen om te maken.

Backups
Zowel voor het bijwerken als voor de veiligheid maken we meerdere backups. Standaard maken we regulier snapshots van je website. Dat doen we iedere dag. Daarnaast maken we een wekelijkse backup die we op een eigen omgeving opslaan. Vervolgens maken we voordat we gaan bijwerken een extra backup van de gehele website. Dat is ook een extra voorzorgsmaatregel zodat we je website terug kunnen zetten als er toch een conflict ontstaat.

Ik hoop in dit artikel achtergronden van ons dagelijks werk achter de schermen te hebben geschetst. Zodat je weet dat we alles op alles zetten om je website als een zonnetje te laten schijnen.