Hallo! Hoe kunnen we je helpen?
Afdrukken

Cursus Gravity Forms

Gravity Forms is een uitstekende plugin om uitgebreide formulieren mee te maken. Op deze pagina vind je een volledige gratis cursus Gravity Forms, zodat je zelfstandig de mooiste formulieren kunt maken.

Op ons YouTube-kanaal is een playlist beschikbaar met alle video’s. In 10 delen leer je de basis onder de knie krijgen. We gaan stapje voor stapje in op ieder onderdeel van Gravity Forms. Je kunt na deze 10 korte lessen zelfstandig de mooiste formulieren met Gravity Forms kunt maken.

Vragen? Mail ons via support@isimedia.nl

Les 1: Gravity forms Standaardvelden

Met Gravity Forms kun je allerlei velden maken. Een veld is voor de bezoeker van je website invulvakjes om gegevens in te voeren. Met standaardvelden maak je bijvoorbeeld vakjes om naam, adres, telefoonnummer en/of emailadres achter te laten.

Les 2: Gravity Forms Berichtvelden

Met berichtvelden kunnen bezoekers volledige artikelen of berichten insturen, zoals met een titel, een afbeelding en de tekst zelf.

Les 3: Werken met geavanceerde velden in Gravity Forms

Je kunt ook kiezen voor geavanceerde velden. Deze hebben al een specifieke opmaak, zodat je daar niet over hoeft na te denken.
Of ze hebben een opmaakmasker, zodat je kunt aangeven wat ingevuld mag worden, of niet. Een naamveld kun je zo uitbreiden met een academische graad, meneer of mevrouw, voornaam, voorvoegsels enzovoorts.

Les 4: Werken met prijsvelden

Gravity Forms biedt de mogelijkheid om een hele eenvoudige webwinkel te maken. Met prijsvelden maak je artikelen en prijzen aan, die je door het formulier kunt laten totaliseren.

Les 5: Een formulier maken

Nu je alle vormen hebt gezien, maken we een werkend formulier

Les 6: Voorwaardelijke logica in een formulier

Het komt voor dat een veld alleen ingevuld dient te worden bij specifieke keuzes die een inzender aangeeft.
Dit kan door voorwaardelijke logica toe te passen. Je kunt velden nesten, uitbreiden en alleen tonen als aan een bepaalde selectie is voldaan.

Les 7: Instellingen Gravity Forms-formulieren

Les 8: Bevestigingen na het invullen van een formulier

Niets zo vervelend als een bezoeker niet weet wat er gebeurt met zijn gegevens. Je kunt met Gravity teksten op het scherm tonen, en meldingen versturen naar je eigen organisatie én naar de bezoeker als bevestiging.

Les 9: Formulieren actief maken en bekijken

Eenmaal klaar? Dan moet een formulier beschikbaar komen op je website. Je maakt het formulier actief en bekijkt of het klopt.
Laat je formulier testen door meerdere mensen.

Les 10: Inzendingen bekijken

Hoera! Je formulier staat op je website. Het is nu wachten op inzenders. Maar waar zie je hun inzendingen? Dat leer je tot slot in les 10: Inzendingen bekijken.